DigiMode – Passion For Fashion – en unik chans att utveckla egna idéer för en cirkulär textilindustri!


Är du en driven tjej mellan 17-30 år och har ett passionerat intresse för mode och re:design? Är du nyfiken på hur mode och teknik kan samspela för en bättre värld? Eller sitter du själv inne på en grym affärsidé?

Den 9-10 september annordnar Science Park Borås ett Hackaton DigiMode – Passion for Fashion, ett event där du får chans att utveckla idéer för en cirkulär textilindustri. Välkommen att delta!

Under en helg får du djupdy­ka i möjligheter kring textil och teknik. Du får också chans att i team, tillsammans med en innovationscoach, arbeta med idéer för hur man genom textil och teknik kan bidra till en bättre värld. De team som utvecklat den mest innovativa idén vinner en möjlighet att utveckla sin prototyp tillsammans med en innovationscoach, tillgång till affärsrådgivning från Drivhuset och ModeInkubatorn i Borås och får chans att pitcha sin idé mot andra tävlande inom Vinnovas satsning Innovate Passion. En unik möjlighet att träffa likasinnade och skaffa ett oumbärligt nätverk. Vad tvekar du på? Anmäl dig nu och var med och påverka framtidens textilindustri!

Fina vinster i potten för att vidareutveckla en idé
Tre vinnande team tävlar med sin idé mot andra Innovate Passion bidrag på Vinnovas finalevent i Stockholm. Vinnarna får möjlighet att utveckla sin innovativa idé i Prototype Factory hos Smart Textiles, i Re:design Factory hos Re:textile eller i Modeinkubatorns syateljé, beroende på utfallet av idén. De vinnande teamen får även:

  • Ett affärsrådgivningstillfälle från Modeinkubatorn och Drivhuset (Utfall beroende på idén)
  • Tillgång till mötesrum och föreläsningssalar från Modeinkubatorn och Drivhuset i Borås i mån av plats och antal personer.
  • Kostnadsfritt deltagande på Drivhusets kurs i affärsutveckling
  • Deltagande och företräde i kön på Drivhusets Days of Entrepreneurship
  • Pitcha idén på Vinnovas finalevent på Stockholm Waterfront den 14 november. Här tävlar vinnarna mot andra team med idéer sprungna ur Vinnovas Innovate Passion satsning.

Eventet riktar sig till unga tjejer med ett passionerat intresse för textil och mode i åldersgruppen 17 – 30 år som är gymnasielever, yrkeshögskolestudenter eller högskolestudenter, i Boråsregionen i Västra Götaland. 

Projektet finansieras av Vinnova och är en del av deras satsning Innovate Passion som är ett nytt koncept för att utveckla helt nya teknikområden och yrken utifrån unga kvinnors passion.

Program


ANMÄL DIG HÄR >>

Partners